آيا مي دانيد مارچوبه چه فوايدي براي سلاتي دارد؟ فوايد مارچوبه براي سلامتي عبارت است از ثابت نگه داشتن سطح هموسيستئين، محافظت از عروق خوني، تنظيم سطح قند خون، بهبود وضعيت پوست، تسکين دهنده علايم پريود، افزايش قدرت باروري، درمان بي حالي و بهبود قدرت بينايي. در اين مقاله از بخش تغذيه به بررسي خواص مارچوبه مي پردازيم. مارچوبه چيست؟ نام علمي اين سبزي آسپاراگوس آفيسيناليس (Asparagus officinalis) است و استفاده گسترده اي در زمينه درمان بيماري ها دارد. واژه آسپاراگوس ريشه در واژه يوناني اسپروت، به معني جوانه، دارد و 300 گونه مختلف از آن وجود دارد. هفته اي دو کيلو وزن کم کنيد ! تا کنون بيش از 3000 نفر با اين رژيم غذايي وزن خود را کاهش داده اند. اين رژيم براي هر فرد با توجه به ويژگي ها و شرايط بدني شخصي مي شود و مي تواند يک بار براي هميشه مسئله لاغري و کاهش وزن را براي شما حل کند. براي کسب اطلاعات بيشتر روي دکمه سبز رنگ زير بزنيد کليک کنيد . مي خواهم هفته اي دو کيلو وزن کم کنم مارچوبه را در رنگ هاي مختلف مي توان يافت و علت آن نيز روش هاي مختلفي است که براي رشد آن استفاده مي شود. اين سبزي بيشتر به رنگ سبز ديده مي شود، اما انواع سفيد و بنفش آن نيز وجود دارند. مارچوبه سفيد رنگ در حقيقت فاقد کلروفيل است، زيرا در تاريکي رشد مي کند، نوع بنفش مارچوبه غني از فيتوشيمي است که عامل ايجاد رنگ بنفش در اين گياه است. جدول ارزش غذايي مارچوبه در هر 100 گرم ماده مغذي مقدار پروتئين 2.2 گرم کربوهيدرات 3.9 گرم انرژي 20 کيلو کالري فيبر 2.1 گرم چربي کل 0.1 گرم ويتامين A 756 ميلي گرم ويتامين C 5.6 ميلي گرم ويتامين E 1.1 ميلي گرم ويتامين B6 0.1 ميلي گرم ويتامين K 41.6 ميکروگرم فولات 52 ميکروگرم پتاسيم 202 ميلي گرم آهن 2.1 ميلي گرم امروزه دسترسي آسان و گسترده به فست فودها باعث شده مردم در سراسر دنيا رژيم غذايي ناسالم و غير متعادلي داشته باشند. همين موضوع باعث شده متخصصين تغذيه و پزشکان بر خوردن سبزيجات به صورت منظم تاکيد زيادي داشته باشند. زيرا مواد معدني و مغذي که سبزيجات به بدن مي رسانند براي فرآيندهاي بدن بسيار ضروري است. مارچوبه سرشار از مواد معدني و مواد مغذي است که براي بدن ما سودمند هستند. در ادامه به برخي از فوايد مارچوبه براي بدن اشاره مي کنيم. ساير فوايد مارچوبه شامل موارد زير مي شود: کاهش التهاب ناشي از روماتيسم، جلوگيري از ايجاد عفونت توبرکلوزيس، کاهش احتمال بروز بيماري هاي عصبي، بهبود علايم بيماري صرع، افزايش تکثير سلول ها، کاهش سطح کلسترول و افزايش سطح انرژي مارچوبه ارزش غذايي بالايي دارد و منبع مناسبي براي به دست آوردن مواد معدني و ويتامين هايي است که براي عملکرد و متابوليسم سلول هاي بدن ضروري هستند. اين سبزي داراي عناصري همچون فولات و پتاسيم است. مارچوبه بسياري از عملکردهاي بدن، همچون عملکرد قلب و عروق، توليد مثل و سيستم ايمني را بهبود مي بخشد. پايدار نگه داشتن سطح هموسيستئين بدن مارچوبه حاوي ويتامين B است که وجود آن براي حفظ مقدار مناسب از هورمون هموسيستئين ضرورت دارد. اين هورمون به هنگام شکسته شدن آمينواسيدها درون بدن، به جريان خون آزاد مي شوند. ويتامين B همچنين به تبديل هموسيستئين به سيستئين، به عنوان يک چرخه طبيعي متيلاسيون در بدن، نيز کمک مي کند. محافظت از رگ هاي خوني اين گياه منبع غني از ويتامين B است که بدون آن بدن دچار مشکلات زيادي مي شود. يکي از اين مشکلات افزايش ميزان هموسيستئين در خون است. افزايش اين ترکيب در جريان خون خطر آسيب به رگ هاي خوني را افزايش مي دهد. همچنين در اين شرايط خطر ساير بيماري هاي قلب عروقي، همچون ونوس ترومبوزيس و آتروسکلوروزيس، نيز افزايش مي يابد. تنظيم قند خون بدن فيبر قابل حل و آنتي اکسيدان هاي موجود در مارچوبه مي تواند از خطر ابتلا به ديابت نوع 2 جلوگيري کند. فيبر قادر است مقدار قندي که توسط روده جذب مي شود را تنظيم کند. آنتي اکسيدان هاي موجود در مارچوبه نيز التهابات ناشي از بيماري ديابت را کاهش مي دهند. مارچوبه همچنين حاوي مواد معدني است که به طور مستقيم بر سلول هاي پانکراس اثر مي گذارند. سلول هاي پانکراس نيز به نوبه خود در تنظيم ترشح انسولين در بدن نقش دارند. دوست خوب پوست نياسين موجود در مارچوبه ترکيبي است که قادر است پوست را از شر آکنه هاي شديد راحت کند. همچنين اين ماده به کاهش حساسيت و قرمزي ناشي از جاي زخم آکنه ها نيز کمک مي کند. از طرف ديگر، آنتي اکسيدان موجود در اين سبزي مي تواند با راديکال هاي آسيب رسان مبارزه کنند. اين راديکال ها تاثيري مخرب بر پوست دارند و روند پيري پوست را تسريع مي کنند. کاهش علايم پريود سندروم پيش از قاعدگي، کرامپ شکمي (گرفتگي عضلات شکم) و نوسانات روحي همگي مهمانان ناخوانده اي هستند که هر ماه با پريود ن همراه هستند. ويتامين K و کلسيم موجود در مارچوبه براي اين منظور فوق العاده هستند و مي توانند اين علايم را کاهش دهند. در حالي که ويتامين K از طريق کاهش غلظت خون، با کرامپ هاي شکمي دردناک مبارزه مي کند، کلسيم نيز به کاهش نفخ، سردرد و نوسانات روحي کمک مي کند. افزايش قدرت باروري تحقيقات نشان داده که ويتامين E موجود در اين گياه به بهبود وضعيت سلول هاي جنسي در هر دو جنس زن و مرد کمک مي کند. ويتامين E به ضخيم تر شدن ديواره رحم کمک مي کند و آن را براي تخمک گذاري و همچنين نگهداري از سلول هاي اسپرم، از طريق پراکسيداسيون ليپيد، آماده مي کند. کاهش علايم خماري و رخوت بدن علايم خماري شامل حالت تهوع، احساس خستگي و کم آبي است که همگي از طريق مصرف اين گياه قابل کنترل هستند. خوردن برگ و جوانه مارچوبه به کاهش ميزان سم در کبد، که پس از مصرف بيش از اندازه الکل ايجاد مي شود، کمک مي کند. بهبود قدرت بينايي مارچوبه حاوي مقادير زيادي از ويتامين هاي B ضروري است که براي بهبود قدرت بينايي بسيار موثر هستند. مطالعات نشان داده که اين گروه از ويتامين ها ويژگي هايي دارند که به آن ها اجازه مي دهد از تغييرات ماکولار (مربوط به بالا رفتن سن) جلوگيري کنند. همچنين مدارکي وجود دارد که نشان دهنده توانايي مارچوبه در جلوگيري از ايجاد آب مرواريد در چشم است. کاهش التهاب ناشي از روماتيسم روماتيسم آرتريت يک بيماري شايع در بين سالمندان است و علايم آن نيز شامل التهاب، درد مفاصل و محدود شدن حرکات بدن مي شود. اغلب گفته مي شود مارچوبه موجب کاهش درد مي شود، مصرف مارچوبه مي تواند نياز بدن به نياسين را، بدون بروز هيچ گونه عوارض مخصوص داروهاي شيميايي، برطرف کند. اين ويژگي ها همچنين باعث کاهش تورم و درد مفاصل مي شوند. جلوگيري از بروز عفونت توبرکلوزيس توبرکلوزيس يک عفونت ناشي از ورود باکتري به ريه است که باعث بروز علايمي همچون حالت تهوع، خستگي و حتي بالا آوردن خون در اثر سرفه مي شود. ريشه مارچوبه براي درمان بيماري هاي مربوط به ريه، همچون توبرکلوزيس و برونشيت، مفيد است. کاهش خطر ابتلا به بيماري هاي مغز و اعصاب ابتلا به بيماري هاي مربوط به مغز و اعصاب، همچون آايمر و زوال عقل، نه تنها مي تواند براي افراد در معرض خطر نگران کننده باشد، بلکه براي خانواده هاي اين افراد نيز موضوعي ناراحت کننده است. اضافه کردن مارچوبه به رژيم غذايي مي تواند موجب کاهش احتمال بروز چنين بيماري هايي شود و اين توانايي مربوط به وجود فولات در مارچوبه است. فولات همچنين نقش مهمي در توليد سروتونين بازي مي کند، اين هورمون در بهبود عملکرد شناختي و رفتاري نقش مهمي دارد. بهبود علايم صرع علايم اصلي بيماري صرع ايجاد تشنج هاي دردناک است. اسپاسمي که در افراد مبتلا به اين بيماري ايجاد مي شود مي تواند بسيار دردناک باشد و کنترل وضعيت بدن را در اين افراد دشوار کند. مارچوبه براي افراد مبتلا به صرع همچون يک داروي گياهي عمل مي کند. تاثير مارچوبه بر بيماري صرع پيشينه اي طولاني دارد و قبايل بدوي نيز از وجود اين فوايد در مارچوبه آگاه بودند. افزايش رشد سلولي مس موجود در مارچوبه به فرآيند حياتي اکسيژناسيون (توليد اکسيژن) در خون کمک مي کند. در صورت ايجاد اختلال در فرآيند توليد اکسيژن در خون رشد و متابوليسم بدن به کندي پيش مي رود. مصرف مارچوبه مي تواند با اکسيژناسيون ناقص در سلول هاي خوني مبارزه کند و علايم سوءتغذيه سلولي را کاهش دهد. کاهش سطح کلسترول فيبر و نياسين موجود در اين گياه به کاهش سطح کلسترول کمک مي کنند. مصرف ماررچوبه مي تواند به بهبود پروفايل خون کمک کند و در نتيجه باعث کاهش خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي شود. افزايش سطح انرژي بدن منيزيم موجود در مارچوبه به پر انرژي نگه داشتن شما کمک مي کند و باعث مي شود مدت طولاني تري هوشيار باشيد. افزايش ميزان متابوليسم نيز يکي ديگر از فوايد مصرف مارچوبه است که مي تواند عملکرد فيزيکي را بهبود بخشد. 


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : مارچوبه ,کاهش ,ويتامين ,بيماري ,افزايش ,بهبود ,مارچوبه براي ,مواد معدني ,آنتي اکسيدان ,فوايد مارچوبه ,رژيم غذايي
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

خرید ژل افزایش قد با کیفیت ایرانی fars trade news تجارت آرتا الکتریک دکتر ابزار مرجع اطلاعاتی ابزارآلات پیکاسو هنر پی فایل