هويج ها يکي از محبوب ترين سبزيجات در بين مردم هستند. اين دسته از سبزيجات ريشه اي نارنجي به رنگ هاي بنفش، سياه، قرمز، سفيد و زرد نيز ديده ميشود. در حالي که اين دسته از سبزيجات شناخته شده و دوست داشتني هستند، اما اکثر خانواده ها به اندازه کافي آن را در سبد غذايي خود قرار نميدهند تا واقعا از فوايد آن بهره مند شوند.
اگر به اندازه کافي هويج مصرف نميکنيد، ميتوانيد آب هويج بنوشيد تا جايگزيني براي مواد مغذي هويج به شمار برود (خوشمزه بودن آن که نيازي به تعريف ندارد).


 


10 مورد از فوايد آب هويج


 


آب هويج


گرفتن آبميوه روشي عالي براي به دست آوردن تمام فوايد هويج به روشي راحت تر است. فقط حتما مقداري از تکه هاي ميوه را نيز همراه با آب آن بخوريد تا تمام فيبر سالم روده را دريافت کنيد.


 


تقويت سيستم ايمنيتقويت سيستم ايمني


آب هويج سرشار از ويتامين ها و مواد معدني است که خط دفاعي طبيعي بدن شما را تغذيه مي کند: يعني سيستم ايمني بدن.
ويتامين A سلولهاي موجود در پوست و غشاهاي مخاطي را حفظ مي کند. همچنين نقش مهمي در رشد و نگهداري گلبول هاي سفيد دارد. با اين حال، ويتامين A انتشار سلول هاي ايمني را در روده تنظيم مي کند.
ويتامين C باعث افزايش سطح آنتي بادي هايي ميشود که در زمان واکنش ايمني آزاد مي شوند. همچنين توليد گلبول هاي سفيد را تحريک مي کند و آنها را به آسيب مقاوم تر مي کند. علاوه بر اين، ويتامين C توليد اينترفرون ها را افزايش مي دهد، اينترفرون ها پروتئين هايي هستند که با ويروس ها مبارزه مي کنند.
ويتامين هاي B در سنتز و متابوليسم پروتئين هايي نقش دارند که به بدن شما هشدار ميدهند که پاتوژن ها (عوامل بيماري زا) زمام امور را به دست گرفته اند. ويتامين هاي B همانند ويتامين هاي بالا، گلبول هاي سفيد خون را نيز تقويت مي کنند.
از سوي ديگر، ويتامين E از غشاي سلولي، از جمله گلبول هاي سفيد محافظت مي کند. ويتامين E همچنين باعث کاهش روند پيري سلول T و اختلال عملکرد مي شود.
در نهايت، هويج حاوي آهن، روي و مس، سه ماده معدني کليدي است که به توليد گلبول هاي سفيد خون و التهاب کمک مي کنند.


 


پاکسازي کبد


مطالعه اي که انجام شد، نشان مي دهد که نوشيدن آب هويج براي درمان آسيب هاي کبدي ناشي از مصرف شربت ذرت با فروکتوز بالا و همچنين بازگشت بيماري هاي کبدي چربي غير الکلي (NAFLD) مفيد است. فيبر موجود در هويج نيز صفرا را که شامل سم هاي کبدي است جذب مي کند و به حذف آنها از بدن کمک ميکند.


 


حفظ سطح کلسترول و قند خون
حفظ سطح کلسترول و قند خون


هويج داراي کربوهيدرات و شاخص گليسمي پايين است که از افزايش ناگهاني قند خون بعد از خوردن غذا جلوگيري مي کند. محتواي فيبر آنها همچنين کمک مي کند تا با کاهش گلوکز در طي فرايند هضم، قند خون شما کنترل شود. آنتي اکسيدان هاي موجود در هويج نيز جذب کلسترول و دفع اسيدهاي صفراوي را براي کاهش ميزان کلسترول شما تغيير مي دهند.


 


درخشش پوست


بتاکاروتن، يکي از آنتي اکسيدان هاي موجود در هويج، راديکال هاي آزاد و اکسيداسيون چربي را مهار مي کند. بتاکاروتن کمک مي کند تا از پيري و خشکي بيش از حد پوست جلوگيري شود. اين ترکيب همچنين از آسيب ناشي از نور خورشيد جلوگيري مي کند در حالي که ليکوپن، ترکيب ديگر موجود در هويج، ظاهر و نرمي پوست را بهبود مي بخشد. اين ترکيب، حتي مي تواند به کاهش ظاهر زخم ها و لکه ها کمک کند.


 


تقويت استخوان هاتقويت استخوان ها


ويتامين K به مقادير زيادي در هويج يافت مي شود، اين ويتامين، با ويتامين D و کلسيم کار مي کند تا تراکم استخوان را با تاثير مثبت بر تعادل کلسيم افزايش دهد. اين ترکيبات همچنين بهبود استخوان هاي شکسته را سرعت مي بخشند.


افزايش متابوليسم


هويج غني از ويتامين هاي B مانند تيامين، ريبوفلاوين، نياسين، ويتامين B6 و فولات است.


ويتامين B به بدن شما کمک مي کند که کربوهيدرات ها، چربي ها و پروتئين ها را متابوليزه کند و همچنين چربي هاي ذخيره شده در بدن بسوزند. همچنين نقش مهمي در افزايش توده عضلاني براي افزايش انرژي در طي تمرين بدني و پس از تمرين بدني دارد. تيامين، به تبديل کربوهيدرات به انرژي کمک ميکند.


 


بهداشت دهان و دندان


بهداشت دهان و دندان


غذاهاي غني از فيبر مانند هويج باعث افزايش توليد بزاق مي شوند، که براي جلوگيري از حفره هاي دنداني حائز اهميت است. برخي از مواد مغذي موجود در ريشه نيز ضد باکتري ها هستند و به جلوگيري از پوسيدگي دندان و عفونت کمک مي کنند.


علاوه بر اين، خوراکي هاي حاوي کاروتنوئيدها خطر ابتلا به سرطان دهان، ريشه و حنجره را کاهش مي دهند.


پيشگيري از سرطان


مقدار بالايي بتا کاروتن در هويج يافت مي شود که باعث افزايش عملکرد سيستم ايمني مي شود و مي تواند با فعال شدن آنزيم هاي متابوليسم کارسينوژن، به کشتن سلول هاي سرطاني کمک کند.


هر نوع هويجي ترکيبي مفيد خاص خود را دارد: هويج بنفش حاوي آنتوسيانين است، انواع قرمز هويج سرشار از ليکوپن هستند و هويج هاي زرد حاوي لوتئين هستند.


مطالعات نشان داده اند که هويج ها خطر ابتلا به سرطان ريه، سرطان کولورکتال، لوسمي و سرطان پروستات را کاهش مي دهند.




 


تقويت سلامت قلب


تقويت سلامت قلب


مطالعه اي که انجام شد، نشان داد که “ نوشيدن آب هويج با افزايش سطح کل آنتي اکسيدان ها، و با کاهش پراکسيداسيون ليپيد مستقل از هر يک از نشانگرهاي خطرناک قلبي عروقي، ميتواند از سيستم قلبي عروقي محافظت کند.”


در حقيقت، خوردن هويج به طور مرتب مي تواند منجر به کاهش 32 درصدي خطربيماري هاي قلبي عروقي شود.


علاوه بر اين، ويتامين A در هويج مانع از ضخيم شدن ديواره هاي قلبي عروقي و آسيب هاي قلبي مرتبط با استرس ميشود.


از سوي ديگر، ويتامين K از خونريزي بيش از حد و يا ه شدن خود به خودي خون جلوگيري ميکند و ويتامين C خطر ابتلا به بيماري قلبي را کاهش مي دهد.


محافظت از سلامت چشم


درست است: هويج براي بينايي عالي است. دليل آن در زير ارائه شده است:
به گفته موسسه ملي سلامت، ويتامين A براي بينايي به عنوان يک عنصر ضروري از رودوپسين حياتي است، پروتئيني که نور را در گيرنده هاي شبکيه جذب مي کند، و به تمايز و عملکرد طبيعي غشاهاي ملتحمه و قرنيه کمک ميکند.
علاوه بر اين، طبق نظر دانشمندان، “اگر بدن مقدار کافي ويتامين A دريافت نکند، قرنيه (قسمت شفاف جلوي چشم) به معناي واقعي کلمه ناپديد مي شود. هر ساله حدود 250000 تا 500000 کودک به علت کمبود ويتامين A نابينا مي شوند.”


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

بلاگ همه چیز در دنیای آی تی البرز سوله دوست دارم تهران دانش لینک برترین کانال های تلگرام فارسی کاغذ ديواري آموزش زبان اینترنتی باولایت تاشهادت