تشنج کودکان و علائم تشنج کودکان


 باتوجه به نوع تشنج ممکن است کودک دچار اختلال هوشياري شود يا اطرافيان را نشناسد


به صدا زدن پاسخ ندهد يا بيهوش روي زمين بيفتد.


گاهي حرکات غيرارادي در اعضاي بدن کودک ظاهر مي شود که اين حرکت ها ممکن است قسمتي از بدن يا تمام اعضا را درگير کند.


ممکن است کودک به شدت دست و پا بزند، روي زمين بيفتد، سر و چشم هايش به يک طرف بچرخد يا اينکه فقط يک دست يا يک پاي او دچار حرکات تکان دهنده شديد شود و اين حالت چند ثانيه تا چند دقيقه طول بکشد.معمولا اين حمله ها کمتر از 5 دقيقه طول مي کشد.


گاهي کودک در زمان حمله کنترل ادرار خود را از دست مي دهد.


ممکن است کودک براي چند لحظه به نقطه اي خيره شود و در اين مدت متوجه اطراف نباشد. البته بيشتر کودکان دچار تب و تشنج ساده مي شوند. والدين اظهار مي کنند که از خانه تا رسيدن به سرکوچه اين تشنج تمام مي شود.


هنگام تشنج کودک چه بايد کرد؟


هنگامي که کودک دچار تشنج مي شود، به هيچ وجه استرس نداشته باشيد.


آرامش خود را حفظ کرده و کنار کودک خود بمانيد.


کودک را به يک طرف بخوابانيد تا در صورتي که استفراغ کرد، مواد استفراغي باعث خفگي او نشود و لباس هاي او را آزاد کنيد.


در صورتي که قبلا پزشک براي کودک تان دارويي به منظور استفاده در هنگام تشنج (البته فقط به صورت مقعدي) تجويز کرده، آن را با آرامش به کار ببريد.


نيازي نيست دندان هاي کودک را از هم باز کنيد، فقط مطمئن شويد زبان کودک تحت فشار نباشد.


هنگامي که کودک دچار تشنجمي شود، به هيچ وجه استرس نداشته باشيد


بعضي از والدين هنگام تشنج کودک به خصوص در همراه بودن با تب سعي مي کنند او را پاشويه کنند و يا زير آب سرد بگيرند. به ياد داشته باشيد هيچ کدام از اين روش ها موثر نيستند.


بعد از توقف تشنجاگر کودک تان تب داشته باشد، مي توانيد از شياف استامينوفن استفاده کنيد.


از آنجا که تشنجناشي از تب گاهي ناشي از علل مهم و خطرناک است و همچنين به دليل اين که بعضي از علل تشنج هاي بدون تب مثل کمبود قند و کلسيم نياز به درمان اختصاصي دارد، بلافاصله پس از بروز تشنج به اورژانس زنگ بزنيد و يا کودک را سريعا به نزديک ترين بيمارستان برسانيد.


  اگر کودکي يک بار تشنجکند، والدين بايد نگران حمله هاي تشنجي بعد و حتي تا آخر عمر در او باشند؟


معمولا تشنجعود نمي کند و قابل پيشگويي و پيشگيري هم نيست. در سنين پايين، مغز کودکان به افزايش درجه حرارت بدن حساس است، اما بيشتر آنها بعد از سن پنج سالگي، دچار تشنج نمي شوند.


تشنجناشي از تب، معمولا با مشکلات بعدي همراه نيست و روي مهارت هاي يادگيري و هوش کودک تاثيرگذار نخواهد بود.


بچه هايي که تشنجمي کنند معمولا به دارو نياز ندارند اما در کودکاني که زير يک سال، (4 تا 12 ماهه) اولين ابتلا را داشته اند، سابقه خانوادگي تب و تشنج و صرع در آنها وجود دارد يا بيش از 2 بار و هر بار بيش از 15 دقيقه اين تشنج طول کشيده باشد، بيشتر بايد مراقب باشند. از طرفي احتمال تشنج در پسرها بيشتر است. تشنج کودکان ناشي از تب بالاي کودک است که به دليل عفونت و يا . درون بدن کودک ايجاد مي شود. ابتدا بايد بدانيد که علت تشنج کودکان چيست و سپس با شناخت نشانه هاي تشنج کودکان به سراغ راههاي درمان برويد. پزشکان معتقدند تشنج باوجود تظاهرات ترسناکش کمتر ممکن است باعث بروز مشکلات جدي براي کودک شود…


 تشنج کودکان چيست؟


تشنج تغيير ناگهاني فعاليت حرکتي در فرد است که ناشي از اختلال در فعاليت الکتريکي مغز بوده و در کودکان نيز شايع است. يکي از شايع ترين انواع تشنج در کودکان، تشنج ناشي از تب است که البته معمولا سرنوشت خوبي دارد، اما گاهي نيز به علت يک بيماري خطرناک مانند مننژيت (التهاب و عفونت پرده هاي مغزي) ايجاد مي شود.


تشنج ناشي از تب معمولا در کودکان 1 تا 5 سال رخ مي دهد، هر چند گاهي اين نوع تشنج قبل از يک سالگي يا بعد از پنج سالگي هم ديده مي شود. در برخي خانواده ها تشنج بسيار شايع تر بوده که به علت زمينه ژنتيکي است.


تشنج ناشي از تب معمولا با افزايش سريع درجه حرارت بدن رخ مي دهد. البته گاهي نيز کودک در ابتدا دچار تشنج شده و پس از آن والدين متوجه وجود تب در کودک خود مي شوند.


بعضي از والدين هيچ پيش اطلاعي درباره تشنج ندارند و حتي در صورت بروز علائم آن، متوجه نمي شوند. بنابراين به طور خلاصه به بعضي از علائم آن اشاره مي شود.


 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

villa elevator - xiweielevator.com خرید و فروش انواع فلزیاب های برتر جهان09197977577 Kameron وبلاگ تخصصی محسن مانشتی محمد حسین آشوری Megaomgchen تفکر در قرآن گیجم کن Chinese Liquid sulfur dioxide manufacturer